A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Мологівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області

День пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2024 09:00
Кількість переглядів: 25

29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. 106 років тому, українські студенти та вояки, ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році. Бій під Крутами був оборонною операцією, яка зупинила на кілька днів наступ переважних сил ворога. В цей час, у Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року був підписаний мирний договір. Завдяки цьому документу було визнано незалежність Української Народної Республіки.

Через ціле століття, нескорений патріотизм, любов до Батьківщини, свободи, не зникли, а продовжують жити в серцях українців, наших захисників та захисниць. Зараз на оборону Батьківщини стали тисячі громадян, які ще донедавна були мирними людьми. Герої живуть та житимуть до поки їх пам’ятають!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень