A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Мологівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 18.05.2020 09:43
Кількість переглядів: 12

Підсумки тижня в освіті: головні події

Розпочалась реєстрація на ЗНО для вступу в магістратуру. Реєстрація учасників цього року відбуватиметься дистанційно. Для реєстрації участі в іспитах необхідно надіслати на електронну адресу приймальної комісії комплект реєстраційних документів.

Іспити для студентів-медиків та інтернів відтерміновано. Єдиний державний кваліфікаційний іспит та іспити «Крок» проведуть у терміни, що залежатимуть від послаблення карантину. Центр тестування при МОЗ розробляє сценарії, що допоможуть провести іспити в оптимальні терміни.

В Україні розпочали підготовку до літнього дитячого відпочинку. Міністерство праці і соціальної політики рекомендувало місцевим органам влади розпочинати тендерні процедури із закупівлі дитячих путівок на оздоровлення.

Мінфін: основу зарплати вчителя має складати посадовий оклад. Заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев висловив переконання у необхідності перегляду умов оплати праці педагогічних працівників, зарплату яких складають посадовий оклад та численна кількість доплат і надбавок.

МОН не рекомендує відкривати пришкільні табори. Міністерство освіти та Державна служба з питань безпечності харчових продуктів не рекомендують відкривати пришкільні дитячі табори влітку. Причиною рішення є високий ризик зараження під час роботи пришкільних таборів.

ЗНО-2020 розпочнеться 25 червня. Міністерство освіти і науки планує реалізувати перший з двох сценаріїв проведення зовнішнього оцінювання і розпочати основну сесію тестування 25 червня. Дві сесії пробного ЗНО орієнтовно будуть проведені 15 і 17 червня.

Мандзій: у пунктах ЗНО будуть забезпечені безпечні умови. У понад 1,5 тисячі пунктах тестування, в яких проводитиметься зовнішнє оцінювання, будуть забезпечені безпечні умови. Відповідні рекомендації головного санітарного лікаря готуються МОН спільно з МОЗ.

МОЗ дозволить підготовку до ЗНО та роботу дитсадків. Міністерство охорони здоров'я надасть дозвіл на підготовку і проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Також з 22 травня буде надано дозвіл на роботу дошкільних закладів освіти.

МОН надало вишам рекомендації з оцінювання студентів. Міністерство освіти і науки надало закладам вищої освіти рекомендації щодо організації поточного, семестрового контролю та атестації студентів із застосуванням дистанційних технологій навчання.

МОН планує реформувати природничо-математичну освіту. Міністерством освіти  розроблено Концепцію розвитку природничо-математичної освіти. Автори концепції зазначають, що Україна відчуває дефіцит фахівців, які роблять найбільш вагомий внесок у виробництво ВВП.

Міносвіти не готуватиме рішень щодо роботи літніх таборів. Освітнє відомство не буде пропонувати уніфікованого рішення щодо початку роботи літніх таборів. За словами в. о. міністра освіти Любомири Мандзій, рішення про відкриття табору має ухвалювати його засновник.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень