A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Мологівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області

Нарада асистентів учителів закладів загальної середньої освіти Мологівської сільської ради

Дата: 15.09.2020 08:36
Кількість переглядів: 44

      З метою вдосконалення системи роботи з інклюзивної освіти  09 вересня 2020 року на базі  КУ "Молозький ІРЦ" Мологівської сільської ради відбулася консультативно-методична нарада з асистентами вчителів на тему:"Основні функції та завдання асистента-вчителя в умовах інклюзивного навчання".

Учасників наради привітала головний спеціаліст управління освіти, культури, сім'ї, спорту та туризму Мологівської сільської ради Тетяна Кравченко.

.Директор ІРЦ  Тетяна Швец-Зинкевич  разом з гостями закладу розглянули питання законодавчого підґрунтя праці асистента вчителя, опрацьовували проблемні моменти, які виникають під час виконання асистентами своїх посадових обов’язків, та обговорили труднощі, які виникають під час роботи з особливими дітками. Було наголошено про необхідність співпраці вчителя та асистента в інклюзивному класі, важливості командного підходу. Окрім того, асистенти вчителів мали можливість попрацювати над створенням індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами. Були надані слушні рекомендації щодо ведення документації, зокрема детально зупинилися на індивідуальній програмі розвитку та журналі спільної роботи.

Вчителем-реабілітологом Мариною Томою учасники наради були залучені до участі у фізкультхвилинці.

На завершення учасники мали можливість обговорити окремі питання щодо організації навчального процесу дітей з особливими освітніми потребами та поділитися досвідом у вирішенні актуальних проблем.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень